Artikler

De subtile sanser og din evne til at opfange frekvenser

Sanserne har altid været essentielle for vores navigation i verden, men vores intuitive og subtile sanser, der går ud over de fysiske, er i en udvikling, som kræver, at vi bliver mere bevidste om dem. Disse sanser gør det muligt for dig at opfange og forstå energier og frekvenser, der ikke nødvendigvis er fysisk observerbare, men som dit system alligevel opfanger.

Intuitive og subtile sanser

De intuitive og subtile sanser hjælper dig med at opfange frekvenser uden for din fysiske opfattelse. Dine fysiske sanser er begrænsede til håndgribelige oplevelser inden for det spektrum af f.eks. fysisk lys og lyd, som mennesket er i stand til at registrere. Men der findes et omfattende energifelt omkring os – den tomme luft – som vi kan kalde kvante- eller biofeltet. . 

Det vi ser som “tom luft” er alt andet end tomt – det er et felt af bevidsthed, som binder os sammen med ALT. Dine intuitive og subtile sanser er koblet på dette netværk af bevidsthed, og modtager information. Information som gang på gang forsøger at trænge igennem den fysiske verdens barrierer. Som en sandhed med budskaber om det magiske univers, som du udspringer af med dit lys. Dine intuitive og subtile sanser bringer dig derfor i kontakt med dit lys og din højere bevidsthed.


De intuitive sanser omfatter:

Klarsyn: At se noget uden for fysisk tilstedeværelse.
Klarhørelse: At høre lyde og kommunikation uden for det normale høreområde.
Klarfølelse: At mærke energier i kroppen.
Klaremotion: At fornemme andres følelser eller energien i et rum eller mærke nærvær fra højere frekvenser
Klarviden: En intuitiv viden og visdom uden åbenlys kilde.
Klarfølelse: En kropslig fornemmelse af energier

Klarfølelse er ofte den mest tilgængelige intuitive sans og giver en kropslig fornemmelse af energier. Det er en avanceret form for navigation, der registrerer frekvenser, som dine fysiske sanser ikke kan opfange. Når du hæver din frekvens til en højere dimension, som 5D, bliver disse sanser skarpere og mere følsomme.


Bevidsthedsskiftet fra overlevelse til kosmisk bevidsthed

Historisk set har vores sanser primært været fokuseret på overlevelse – at identificere fare, sikre vores sikkerhed og reagere hurtigt på trusler. Denne overlevelsesbevidsthed er dybt forankret i vores primitive hjerne, især amygdala, som styrer vores fight-or-flight respons.

I takt med vores udvikling og den nuværende tid med øget spirituel og kosmisk bevidsthed, oplever vi et skift fra denne overlevelsesorienterede bevidsthed til en kosmisk bevidsthed. Dette skift indebærer en overgang fra at være fokuseret på fysiske trusler og overlevelse til at være åbne for højere frekvenser og energier. For dig betyder det, at du kan begynde at se dig selv som en del af et større kosmisk netværk og åbne op for dybere forståelse af din forbindelse til universet.

Denne kosmiske bevidsthed gør dig i stand til at opfange subtile energier og frekvenser, som tidligere var uden for din bevidste opfattelse. Det åbner døren for at du kan forstå og integrere energier, der går ud over det fysiske, og skaber en mere holistisk oplevelse af din eksistens som både fysisk menneske og kosmisk energivæsen.


De subtile sanser og tillid til kroppens signaler

Udvidelsen af din bevidsthed kan føre til fysiske fænomener som lysglimt og farver, kulderislen langs rygraden, oplevelser af pres omkring panden m.m. Det kræver tillid at acceptere disse oplevelser. At være i balance hjælper med at adskille instinktive reaktioner fra de subtile sanser, der er forankret i din krops visdom. Når dit nervesystem er harmonisk, kan du opfange højere frekvenser og tilgå det, der kaldes “det kosmiske internet.”

Jeg har ved hjælp af erfaring og research udvidet forståelsen af den intuitive sans “klarfølelse”, så vi kan arbejde mere nuanceret med den energi, vi subtilt opfanger. Det har ledt mig til at definere følgende subtile sanser.


Subtile sanser: Mønstersans, jordsans, hjertesans og synssans

Mønstersans: Opfanger energiens struktur og bevægelse. Huden fungerer som en antenne, der registrerer subtile energier. Øvelser som at mærke et elektromagnetisk felt mellem hænderne kan hjælpe med at udvikle denne sans.

Jordsans: Kan også beskrives som den subtile grounding sans, handler om dyb forbindelse med jorden. Eksempler som træers kommunikation viser, hvordan denne sans tillader os at interagere med naturen på et dybere niveau.

Hjertesans: Fornemmer hjertefrekvenser hos andre og skaber resonans. Når hjerter vibrerer sammen, opstår der en koherens, som kan opleves som en dyb forbindelse mellem mennesker.

Synssans: Klarsyn, eller subtile synssans, tillader os at se med bevidstheden og opfange energier uden for det fysiske spektrum. Det manifesterer sig som lysglimt, farver eller symbolske billeder.


Din krop som kommunikationscenter

Din krop fungerer altså som et komplekst kommunikationscenter, hvor hver celle og hvert organ er en del af et sammenhængende netværk, der sender og modtager information. Nervesystemet spiller en central rolle i denne kommunikation, da det forbinder alle kropsdele med hjernen og sikrer, at du kan reagere effektivt på både interne og eksterne stimuli.

Når nervesystemet er i ro, kan dine subtile sanser og energisystemer fungere optimalt. Et balanceret nervesystem tillader dig at være mere følsom over for subtile energier og frekvenser, som er essentielle for en dybere forståelse af dine omgivelser, og den kosmiske sammenhæng, du er en del af. Når du er i en tilstand af ro, kan du også bedre adskille ægte subtile signaler fra instinktive reaktioner og gamle traumer, hvilket forbedrer din evne til at opfange og fortolke energierne.

I en tilstand af stress eller uro kan dit  nervesystem blive overbelastet, hvilket kan gøre at dine antenner er indstillet til primært at fange de frekvenser, der tricker dit nervesystem i stedet for de frekvenser, der kan give dig oplevelsen af samhørighed og forbindelse til dig kosmiske ophav, din sjæl og joden. Stresshormoner som kortisol kan påvirke din evne til at sanse finere energier og frekvenser, da de primært forbereder kroppen på at håndtere umiddelbare trusler. Derfor er det afgørende at arbejde med at berolige nervesystemet gennem teknikker som meditation, healing, kanalisering, vejrtrækningsøvelser og grounding for at åbne op for en mere præcis og nuanceret oplevelse af de subtile sanser.

Når du skaber balance i dit nervesystem, bliver du i stand til at opfange og forstå de finere nuancer i energifeltet omkring dig. Dette åbner døren til en dybere kommunikation med dig selv, dine omgivelser og det kosmiske netværk, du er en del af. Et roligt nervesystem fungerer som en katalysator for at opleve dine subtile sanser fuldt ud.

Overgangen fra en overlevelsesbaseret bevidsthed til en kosmisk bevidsthed åbner nye muligheder for forståelse og forbindelse med den større energi, du er en del af.

Denne proces og energibevidsthed underviser jeg i. Både i klubben for ny bevidstheduddannelsen i kvantehealing.

Line Rune Balling

Underviser i kvantehealing og energimedicin.
Forfatter og healer.
Indehaver af Institut for healing og ny bevidsthed

Anbefalede artikler